ПВЦ дограма – оптималното решение

Когато настъпи време за смяна на дограмата възникват много въпроси. Видовете дограми, които се предлагат на пазара са много, затова хората се затрудняват с избора. Вариантът за монтаж на нова дървена дограма почти винаги отстъпва пред алуминиевата и ПВЦ дограма, които са по-практични.


Качествената дървена дограма е твърде скъпа и затова автоматично отпада като възможност. Това е дограма, импрегнирана по специални технологии срещу влагата, а трайността и е наистина висока, но затова пък поддръжката е трудна. Стандартната дървена дограма тази, която познаваме от старите къщи и апартаменти се влияе много от влагата, боята и трябва да се освежава почти всяка година, а почистването и е много трудоемко.

Монтажът на алуминиева дограма е вариант, който се предпочита от много хора, но при нея има множество особености. Този тип дограма е евтино решение, което се ползва често за промишлени обекти, които нямат нужда от топлоизолация. Сред съвременната алуминиева дограма има модели с добри топлоизолиращи свойства, които се представят много добре с нивата на енергоспестяване, но все пак не може да достигнат качествата на PVC профилите. Качествената ПВЦ дограма с многокамерни профили е със значително по-висок коефициент на енергийна ефективност.

При новото строителство още със създаване на проектите се планира монтиране на ПВЦ дограма, особено за жилищни и офис сгради. Това се прави заради изискванията за енергийна ефективност, които се поставят задължително пред строителните предприемачи. Всъщност, тази дограма е много добра опция, която спестява пари на собствениците не само в момента на покупката на имота, но и по време на неговата експлоатация. Многокамерните профили спомагат за съхраняване на температурата в помещенията, особено ако са окомплектовани с подходящи стъкла.

Прозорците с ПВЦ дограма не изискват почти никаква поддръжка. Почистването става съвсем лесно, тъй като прозорците са херметично запечатани. Не се отварят като крилата на дървените дограми, които се мият не с часове, а по цели дни, особено в големи апартаменти с много прозорци. ПВЦ профилите се измиват за минути с препарат за прозорци – просто се напръсква и се избърсва с мека кърпа. Тази процедура може да се извърши и с обикновена вода. Няма нужда от боядисване, тъй като покритието е изключително устойчиво.

Разгледайте офертите на фирма Премиум Пласт за пвц дограма на добри цени и високо качество тук: https://premiumplast.bg/pvc-dograma

Материалите, които се влагат в производството на ПВЦ дограма са неподатливи на капризите на времето. Прозорците не се деформират, запазват формата и качествата си през целия срок на експлоатация, а той е изключително дълъг. Изборът на стъкла е много важен при поръчка на дограма, тъй като от тях зависи до голяма степен нивото на топлоизолация. Най-скъпите стъкла са всесезонни, като защитават жилището от температурни загуби през цялата година. Ако бюджетът за смяна на дограмата не стига за най-скъпите варианти, добре е да се знае, че и средните като цена предложения също са добри, тъй като в нашите географски ширини температурите са умерени.

Проследявания

URI за проследяване на тази статия

Коментари

Показване на коментарите: Последователно | Нишковидно

Няма коментари

Добавяне на коментар

Звездички означават bold (*текст*), подчертаване се прави с "_" (_текст_)
Стандартните знаци :) и ;) се конвертират в графични изображения
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA