За и против ваната


Обзавеждането на банята е толкова важно, колкото на всяка друга стая. Макар и да прекарвате в нея най-малко време, тя е мястото за уединение, релакс и спокойствие. В нея може да се отпуснете и забравите за стреса и умората.

И какъв по добър начин за това от една гореща, ароматна вана?

За радост ваната вече не е лукс, все повече хора се радват на този чудесен начин за отмора. И все пак съществуват и някой, които я отричат, като част от обзавеждането на банята, излагайки редица негативи.

Кой са тези негативи?

Прекалено много вода е необходима за напълването на ваната. Това е основният минус на тази прекрасна мебел, за да се насладите на една вана ще изхабите доста повече вода, отколкото ако просто вземете душ. Това води и до друго неудобство, особено на местата, където топлата вода не е свързана с парното, а се използва бойлер. Често се случва след напълването на ваната всичката топла вода да бъде изхабена. Това е сериозен проблем, особено за провинцията, но не и нерешим. На пазара се предлагат проточни бойлери, с които бихте могли да забравите за тези притеснения.

Следващата причина, която изтъкват противниците на ваната е нейната трудна поддръжка. За радост вече съществуват доста препарати, благодарение на които този иначе досаден и труден процес е многократно улеснен. Освен това се предлагат и специални дезинфектанти, които правят ползването на една вана от няколко човека напълно възможно, без това да застрашава по някакъв начин здравето им.

Предимството на ваната пред душа е само едно, но то е толкова значимо, че всеки би го предпочел. Само в нея може да се отпуснете, потопени в топла вода, обградени от ароматни свещи и да се насладите на пълен релакс. Ваната не е място, от което просто да излезете чисти, това е място, което ще ви накара да се отърсите от стреса и напрежението и да се насладите на спокойствие, тишина и наслада. Ако имате възможност, включете я във вашето обзавеждане за баня, това ще е вашият най-добър избор.

Проследявания

URI за проследяване на тази статия

Коментари

Показване на коментарите: Последователно | Нишковидно

Няма коментари

Добавяне на коментар

Звездички означават bold (*текст*), подчертаване се прави с "_" (_текст_)
Стандартните знаци :) и ;) се конвертират в графични изображения
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA